Doç Dr Faik Oruçoğlu UZMAN

Takipçi: 509

Puanı: 2097

Takip Edilen: 188

SAĞLIK - TEMEL SAĞLIK BİLİMLERİ
Türkiye - İstanbul

İletişim

Web Sitesi : www.faikorucoglu.com
Telefon : (850) 711-1100

Kariyer

Kurucu ve CEO - www.expermio.com'da 2019-
Hastane Başhekimi - Birinci Göz Hastanesi 2012-
Kornea ve Refraktif Cerrahi Departman Direktörü - Kudret Göz Hastanesi 2010-2012
Göz - İstanbul Cerrahi Hastanesi 2007-2010

Eğitimlerim

CORNEA&REFRACTIVE SURGERY DEPARTMENT - HADASSAH UNIVERSITY HOSPITAL 2004-2007
GÖZ HASTALIKLARI ANABİLİM DALI - MARMARA ÜNİVERSTESİ 2000-2003
TIP FAKÜLTESİ - ERCİYES ÜNİVESTESİ 1993-2000

Uzman Hakkında

1993 yılında Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde başlamış ve 2000 yılında eğitimini tamamlamıştır. Aynı yıl Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde Göz Hastalıkları ihtisasına başlamıştır. Yan Dal Uzmanlığını (Fellowship) 2004-2007 yılları arasında Hadassah Üniversite Hastanesinde yapmıştır. 2010 yılında Oküler Yüzey ve Kornea Atlası kitabını yayınlamıştır. 2016 yılında Göz Hastalıkları Bilim Alanında Doçent unvan ve yetkisi verilmiştir. 2018 yılında editörlüğünü yaptığı Güncel ve Özet Oftalmoloji kitabını yayınlamıştır. 2019 yılında bilgi paylaşım sitesi Expermio 'yu kurmuştur. TCOD yönetim kurulunda ve TCOD genç oftalmologlar kurucu başkanlığında görev almıştır. TOD Oküler yüzey ve Kornea, Katarakt ve Refraktif Cerrahi aktif birimi üyesidir. Dr. Oruçoğlunun çalışmaları Kornea ve Refraktif Cerrahi (Lazer) alanında yoğunlaşmış olup, yurtiçi ve yurtdışında yayınlanmış birçok araştırması vardır.
Cevapladıkları (22)

Güneş ışınları (UV) gözlere zarar verebilir mi?

Etiketler : ultraviyole göz
Çözülmedi
İzleme 321

  • Evet; göz ve çevresinin güneşe, dolayısıyla da ultraviyole ışınlara maruziyeti akut veya kronik hasarlara neden olabilir. Kronik etkilerin arasında, bazı kanser türlerinin gelişimi, pingeakula ve pterjium (gözde et yürümesi), katarakt, yaşa bağlı makula dejenerasyonu (sarı nokta hastalığı) görülebilir. Akut etkiler arasında ise, fotokeratit ve solar retinopati gibi gözün korneasında ve gözün retina tabakasında oluşan hasarlar görülebilir.

Göz

Göz çizdirme ameliyatı zararlı mıdır? 

Etiketler : sağlık
Çözülmedi
İzleme 372

  • Burun ameliyatı zararlı mı?, saç ektirme ameliyatları zaralı mı gibi bir çok kozmetik temelli ameliyat soruları gibi göz çizdirme ameliyatları için de benzer sorular sorulabilir. Net bir cevabımız göz çizdirme ameliyatının zararlı olmadığıdır. Bu ameliyatların sonuçları olarak gözlük veya lens ihtiyacı en aza indirilmekte veya yok edilmektedir. Göz çizdirme ameliyatları geniş bir pazarı elde etmekte (10 milyar dolara yakın global pazar alanı) ve yıllık dünyada 5 milyona civarında insan bu ameliyatlardan faydalanmaktadır. (https://eyewire.news/articles/market-scope-global-refractive-surgery-demand-continued-to-grow-in-2019/) Hasta memnuniyetinin bir hayli yüksek olduğu bu işlemlerin de (https://www.expermio.com/gonderi/lazer-ile-goz-cizdirme-ameliyati-olan-hastalarin-memnuniyet-orani-nedir166) diğer ameliyatlar gibi komplikasyonları olabilmektedir. Doğru hastanın, gelişmiş teknoloji ve doktor deneyimleri ile buluşması başarı oranlarını daha da yükseltmektedir.

Kornea Distrofisi

Merhaba Kornea Distrofisi hastalığında nakil ve lens dışında yeni gelişmeler varmı tedavi açısından

Etiketler : göz kornea distrofi
Çözülmedi
İzleme 290

  • Kornea distrofisi kornea ile sınırlı, genetik olarak geçiş gösteren, enflamatuar olmayan, genellikle her iki gözü tutan ve ilerleme gösteren bir grup kornea hastalıklarıdır. Bu hastalıklar korneadaki yerleşimlerine göre 3 ana gruba ayrılırlar; 1. Kornea epitelini ve onun bazal membranını veya Bowman tabakasını ve yüzeysel kornea stroması tutan: Ön kornea distrofileri, 2. Kornea stroması tutan; Stromal kornea distrofileri, 3. Descemet membranını ve kornea endotelini etkileyen; Arka kornea distrofileri. Tedavi tutulum yerine ve hastalığın şiddetine göre değişir. Damla tedavilerinin yetersiz kaldığı ilerlemiş vakalarda, ön kornea tutulumlarında lazer ile traşlama yapılabilir (PTK: fototerapötik keratektomi), ancak daha derin etkileşimlerde ve ilerlemiş olgularda kornea nakli uygulanmaktadır ( ALK, DALK, DMEK gibi kısmi veya tam kornea nakilleri). Yakın gelecekte uygulanabilecek tedavi seçenekleri; Gen veya enzim tedavisinin, distrofik hücrelerin yerini alması için mezenkimal kök hücrelerin ve lipit bazlı tedavilerin kullanılmasından oluşur.

Göz çizdirme

Göz çizdirmede üst sınır nedir göz numarası olarak?

Etiketler : göz gözçizdirme
Çözülmedi
İzleme 264

  • Göz çizdirme göz uzmanları tarafından farklı sınırlarda uygulanabilir. Ayrıca hastanın göz yapıları da göz çizdirme sınırlarını belirlemektedir. Göz çizdirme üst sınırlar miyopi'de genellikle -11 diyoptiriye kadar, hipermetropi ve astigmatizma'da ise 6 diyoptiriye kadardır. Ancak unutulmaması gereken husus göz numaraları ne kadar yüksek ise numaralarda gerileme ihtimali de bir o kadar artmaktadır.

Sağlık

Ilasik ameliyatı sonrası unutup gözü kaşımak ne derece risklidir ve flep tamamen ne kadar sürede iyileşir ? 

Etiketler : @drfaikorucoglu
Çözülmedi
İzleme 215

  • iLasik ameliyatı flepli bir ameliyattır. Önce femtosaniye lazer vasıtasıyla flep oluşturulur. Flep kaldırılır ve flep altı dokuya ekzimer lazer denilen ikinci bir lazer uygulanır ve numaralar silinmiş olur. Oluşturulan flep bir bandaj görevi görerek iyileşmeyi hızlandırır. Oluşturulan flep sayesinde 1 gün kadar kısa bir sürede iyileşme olur. Ameliyattan hemen sonrasında gözün ovuşturulması flep kaymasına veya kırışıklığına neden olabilir. Bu sebeple ameliyat sonrasında ellerin gözlerden uzak durması lazımdır. Daha sonraki günlerde göz ovuşturmaları flep ile ilgili bir sorun oluşturmasa da kronik göz ovuşturmaları kornea sorunlarına getirip çıkarabilmektedir. Sonuç olurak hafif bir göz kaşıması ile bir sorun beklenmez, ancak göze bastırarak şiddetli ovuşturmalardan kaçınmak gerekir. Göz ovuşturmalarının göz üzerinde etkileri ile ilgili olarak benim yayınladığım makaleleri de alttaki bağlantılardan okuyabilirsiniz. https://www.expermio.com/gonderi/goz-ovusturmaya-dikkat15 https://www.expermio.com/gonderi/goz-ovusturmak-zararli-mi

Hava yolculuğu göz kuruluğu yapar mı?

Hava yolculuğunun göze etkisi

Çözülmedi
İzleme 594

  • Yapılan araştırmalar da uçuş sırasında pilotların %70’inden fazlasında kuru göz belirtilerinin ortaya çıktığını göstermektedir. Gözün ıslak kalmasını sağlayan gözyaşı tabakası nem oranı azaldıkça düşmektedir. Uçaklardaki nem oranı ise oldukça düşüktür. Düşük nem oranlarının yanında klimalara sürekli maruziyet ve uçak monitörlerinin takibi gözyaşı miktarlarında belirgin azalmaya sebep olmaktadır. Bunlara ilaveten gözyaşını kısıtlayıcı diğer faktörlerin (sigara, bilgisayar, kafeinli içecekler, alkol ve kontakt lens kullanımı, az su tüketimi, kirpik dibi yağlanması) varlığı şikayetlerinin artmasına yol açar.

Katarakt tamamen gelişmeden alınabilir mi?

Merhaba

katarkt tamamen gelişmeden alınabilir mi? 

Etiketler : sağlık ameliyat
Çözülmedi
İzleme 449

  • Katarakt göz bebeğimizin hemen arkasındaki doğal lensimizin şeffaflığını kaybetmesi, kesifleşmesidir. Kataraktın tedavisi cerrahidir ve kataraktlı lens alınarak yerine yapay olan yerleştirilir. Kataraktın olgunlaşmış olması ameliyat için bir sebep olsada, görmenin her hangi bir şekilde etkilenmesi veya gözlük numaraları yüksek olduğu için erken tedavi ile gözlük bağımlılığının azaltılması için de erken ameliyat planlanabilir. Benzer şekilde kataraktı erken safhada olan ancak yakın görme için gözlük kullanmak istemeyenlere (veya numarasını azaltmak isteyenler) akıllı lens olarakta bilinen premium lens implantasyonu planlanarak erken ameliyata alınabilirler. Sonuç olarak doğru hastalarda katarakt tamamen gelişmeden de alınabilir.

ŞAŞILIK LAZER İLE DÜZELİR Mİ?

Şaşılık lazer ile tadavi edilir mi?

 

Etiketler : şaşılık tedavi lazer
Çözülmedi
İzleme 916

  • Şaşılık veya göz kayması olarak adlandırılan durum, gözlerin paralel bakış veya hareketlerindeki bozulmadır. Şaşılık tedavileri gözlük, kapama, ortoptik tedavi ve egzersizler, botox enjeksiyonu ve cerrahi işlemlerden ibarettir. Şaşılık ameliyatı, gözün dış kaslarına yapılan bir müdahaledir ve lazerin bu işlemde yeri yoktur. Ancak gözlük takınca kayma düzeliyorsa, göz numarasını yok etmek için uygulanan lazer tedavilerinden sonrada şaşılıkta düzelme beklenir. Bu tür şaşılıklara akomodatif şaşılık denilmektedir ve 18 yaşı geçtikten sonra gözlükle düzelen şaşılık için uygulanan gözlük numaralarını yok etme/azaltma ameliyatları hem gözlük ihtiyacını azaltır hem de kaymayı düzeltebilir. Örneğin; +5,0 numara gözlük kullanan ve gözlüğü çıkarınca kayması artan birine +5,0 numaranın silinmesi için uygulanan lazer tedavisi sonrasında kayma da toparlanacaktır.

Göz rengini değiştirmek mümkün mü ?

Göz rengi degisimi

Etiketler : göz rengi iris
Çözüldü
İzleme 2311

  • Göz rengini değiştirmek mümkün olsa da günümüzde çok güvenilir veya yaygınlaşmış yöntemler olmadığını unutmamak gerek. Göz renkleri aşağıdaki şekillerde değiştirilebilir; 1. Geçici olarak göze takılan kozmetik kontak lensler. Bu renkli lensler kullanıcılar tarafından günlük olarak gözlere takılmakta ve çıkartılmaktadır. Lensler ile uyulur, suya girilir veya hijyen kurallarına dikkat edilmez ise kornea tabakasında kalıcı hasarlar oluşabilir. 2. Prostetik irisler. Bu yapay irisler cerrahi olarak renkli iris dokusunun üzerine yerleştirilmektedir. İris dokusu olmayan hastalar için düşünülen bu teknik renk değişimi içinde kullanılmaktadır. Kornea dokusuna ve göz ön kamara açısına yakın durmaları sebebiyle göz tansiyon artışı ve kornea ödemine sebebiyet verebilirler. 3. Lazer ile iris pigmentinin dökülmesi. Koyu gözlerdeki pigmentleri dökerek göz rengini açarlar. Amerikan Stroma medical isimli şirketin üretimi bu cihazlar ile yapılan uygulama sonrası dökülen pigmentler açı tıkanması yaparak göz tansiyon artışı veya göz içi enflamasyon (üveit) oluşturabilir. 4. Kornea dokusuna yapılan tünel içine boya verilmesi. Kısıtlı renk seçeneği var ve kozmetik görünümü çok mükemmel değil.

Yasal körlük ve az görme tanimi nedir?

Yasal ķörlük ve az görme tanimi

Etiketler : azgörme
Çözülmedi
İzleme 1727

  • Dünya Sağlık Örgütü tanımlarına göre düzeltmeli görme düzeyinin en iyi gören gözde 0.05’den az ve/veya merkezi görme alanının 10 derecenin altında bulunması "yasal körlük", en iyi düzeltilmiş görme keskinliği 6/18 ile 3/60 arasında ve/veya merkezi görme alanının 20 derecenin altında olan kişilere de "az gören" denilmektedir.

Kötü beslenme ve görme kaybı

Kötü beslenme görme kaybı yapar mı ?

Çözüldü
İzleme 507

  • Evet kötü beslenme (Malnütrisyon) görme kaybı oluştura bilir. Bunu iki kategoriya ayırabiliriz. Birinci üçüncü dünya ülkelerinde gördüğümüz A vitamini eksiklğine bağlı daha çok çocuklarda gece körlüğü ile başlayan görme kayıpları. İkinci ise kötü beslenme, psikolojik durumlar ve aşırı alkol-tütün bağımlılarında görülen Nurisyonel görme kaybıdır. Çocuklarda tek tipli kronik beslenme, kadınlarda anoroksia nevroza durumlarda da görme kaybı gelişen vakalar bildirilmiştir. Beslenme bozukluğu yanında alkol ve sigara tüketicilerini etkileyen bir görme kaybı Tütün-Alkol Ambliyopisidir ( Nutrisyonel Optik Nöropati). Bu hastalarda B12 vitamin ve ciddi protein alım bozukluğu vardır. İki gözde ağrısız, kademeli ve ilerleyici görme kaybı gelişir. Merkezi görme alanı defektleri ve renk görme bozuklukları görülür. Görme siniri ( Optik disk) erken dönemlerde normal geç dönemlerde optik atrofi ve kalıcı görme kaybı şeklindedir. Erken tedavi ile durum geri döndürülebilir. Tedavide: Alkol sigaranın kesilmesi, Hidroksikobolamin, Tiamin ve Folat içeren multivitamin takviyesi yapılır.

İnce kornesi olan hastalar için lazer ameliyyatı

Sürekli doktorlardan lazer amelliyatı olmak isteyen hastalar ikiye ayrlır kornesi normal ve normalden kalın olanlar, kornesi ince olanlar. Kornesi ince olan hastalara genelde şazer ameliyyatı yaparsak yeniden bir kaç yıl içinde zayıflama olabilir amma olmayabilir, riskli diğe bir seçenek sunuluyor. Bu riskin minımuma indirilmesi için yapılacak bir tedavi var mı? Korne kalınlaşması ihtimali var mı? Kornesi ince olan hastalar için protezden risksiz şekilde birdaha yüzleşmemek üzere kurtulmanın bir yolu var mı?  

Çözülmedi
İzleme 348

  • Biz ekzimer lazer tedavisi ile kornea dokusunda bir nevi traşlama yaparız. Bunun için kornea kalınlığı önemli elbette. Burada göz numarası da önemli. Yani numara arttıkça daha fazla doku traşlaması olur. Korneanın bir güvenlik sınırı onun altına inemiyoruz. İnce kornea ve yüksek numaralar lazer için uygun olmayabiliyor. Mevcut teknolojilerde kornea kalınlığını artıramıyoruz. Bu hastalar için alternatif tedaviler düşünülebilir. Fakik lens implantasyonu gibi (Göz içine mercek yerleştirme)

Göz çizdirme ameliyatında gözlere gerçekten çizik atılıyor mu?

Lazer göz ameliyatlarında gözlere çizik atılıyor mu?

Çözülmedi
İzleme 844

  • Göz çizdirme ameliyatı. Halk arasında göz çizdirme görme kusurlarının düzeltilmesi için kullanılan ameliyatı ifade eder. Göz çizdirme gözlük ve lens ihtiyacını en aza indirmek veya yok etmek için gözün kırma kusurlarını düzeltmeye yönelik yapılan göz cerrahisidir. Peki bu işlemlerde gerçekten göz çiziliyor mu? Görme bozukluklarının düzeltilmesinde kornea üzerinde çizme işlemi olarak bilinen Radiyel Keratotomi 1970 yıllarında Sovetler Birliğinde Fyodorov tarafından uygulanmaya başlanıldı. Göz çizme işlemi 1980 ve doksan yıllarında Türkiyede de uygulandı. Bu işlem ile ancak miyop bozukluklar düzeltilmekte idi. Teknolojik gelişmeler ve lazer cihazlarının kornea üzerindeki başarılı sonuçları görme bozukluklarının düzeltilmesinde lazerlere yönelmeyi sağladı. Görme bozukluklarının düzeltilmesi için mekanik çizme işlemi yerini lazer düzeltmelere bıraktı. Göz çizilmeden kornea kırıcılığının yüzeysel olarak lazerle düzeltilmesi ile miyopi dışında astigmatizmanın ve hipermetropinin de düzeltilmesi sağlandı. Ancak halk arasında eski göz çizdirme tabiri lazerler içinde kullanılmaya devam edildi. Göz çizdirme ameliyatı yerini ekzimer veya femtosaniye lazer kullanılarak yapılan ameliyatlara bıraktı.

Lazer göz çizdirme ile kartal gözü gibi görmek mümkün mü?

Kartal göz ameliyatı nedir

Etiketler : lazer kartal gözü görme
Çözülmedi
İzleme 1228

  • Her hangi bir göz ameliyatı ile kartal gözü gibi görmek mümkün değildir. Kartal göz ameliyatı göz kusurlarının dışında görme sapmalarının da düzeltilmesini amaçlayan lazer ile wavefront teknolojisinin birleştiği bir tedavi şeklinin hatalı isimlendirilmesidir. Yani istenilen ameliyat teknolojisi ile kartal gibi görme şansımız yoktur. Bahsedilen Wavefront teknolojisi ile ise aberasyonların (sapma)saptanması amaçlanır. Göze bir noktadan gönderilen ışığın geri dönerken uğradığı değişimler ölçülür. Bu ölçüm pupilden geçen her nokta için ayrı ayrılıkta ölçülerek gözün wavefront haritası oluşturulur. Oluşturulan haritalar kişiye özel (customized) olup her göz için farklıdır. Bu wavefront harita daha sonra lazer cihazına aktarılmakta ve refraksiyon kusurları yanında her göze özel aberasyonların tedavisi planlanmaktadır. Kişiye özel tedavi özellikle yüksek aberasyonlu ve astigmatizmalı uygun gözlerde tercih edilmektedir.

Korne ince olduğu için lezer ameliyyatı olamayan göze korne nakli yapıla bilir mi?

Merhaba, korne ince olduğu için lazer ameliyyatı olursan sonuç olarak yeniden eski numarana döne bilirsin dediniz. Peki bu durumda korne nakli yapılarak tamamen sorunsuz görme elde etmek mümkün mü? Korne nakli hangi durumlarda yapılır? Korne nakli yeniden zayıflama ihtimali olmamaya yardım eder mi? Korne nakli olmuş kadın daha sonra doğum yapa bilir mi? Ayrıntılı cevap verirseniz sevinirim. Şimdiden teşekkürler...

Çözülmedi
İzleme 504

  • Kornea nakli, korneadaki bulanıklıklara bağlı olarak görme keskinliği azalan kişilere yapılır. En sık kornea nakli yapılan hastalıklar keratokonus, büllöz keratopati, kornea distrofileri, geçirilmiş kornea iltihaplarına ve/veya geçirilmiş kornea yaralanmalarına bağlı kornea bulanıklıklarıdır. Kornea nakli lazer ameliyatının yerine geçen bir uygulama değil. aşağıdaki linkden daha fazla bilgiye sahip olabilirsiniz. https://www.expermio.com/gonderi/kornea-nakli-hakkinda-bilmek-istedikleriniz25

Akıllı lens nedir?

Akıllı lensler gerçekten akıllı mı?

Çözülmedi
İzleme 2041

  • Akıllı lens nedir? Akıllı lensler gerçekten akıllı mı? Aslında akıllı lensler herhangi bir yapay zeka kullanmamakta ve akıllı değil fonksiyonel özellikleri var. Bir yanlış isimlendirme olmak ile beraber halk arasında kabul edilen bir tanımlama olmuştur. Standart merceklerden farkını göstermek için biz göz hekimleri ise premium göziçi mercekleri olarak isimlendirmekteyiz. Bu cevabımda da akıllı yerine premium kelimesini kullanmayı tercih edeceğim. Göz içi mercekleri uzun bir gelişim döneminden geçmişler. İlk mercekler katlanamayan PMMA materyalinden hazırlanırken , devam eden süreçlerde daha küçük kesilerden göz içine implante edilen katlanabilir mercekler üretildi. Bu mercekler katarakt gelişen hastalarda alınan kataraktlı merceklerin yerine konulmaktadır. Bu mercekler hastalara net görüş vermek ile beraber hastalardaki yakın görmeyi düzeltmemektedir. Yani hastalar yakın okuma için yakın gözlükler kullanmaktalar. Eğer hastalarda belirgin astigmatizma var ise bu mercekler onları da düzeltememekte ve katarakt cerrahisini takiben hastalar hem uzak hem de yakın için gözlük kullanmaktadırlar. Gelişen teknolojiler sayesinde hasta konforunun artırılması ve ihtiyaçlarının karşılanması için katarakt cerrahisiyle birlikte hastaların gözlük ihtiyaçlarını da en aza indirgemek için premium lensler geliştirildi. Bu lensler torik; astigmatizma düzeltici, bifokal multifokal; uzak ve yakın mesafe görüşü düzeltici ve trifokal multifokal; uzak, ara ve yakın mesafe görüşlerini düzeltici lenslerdir. Yaşa bağlı yakın görme kusuru gözümüzdeki merceklerin elastikiyetinin kaybolması ve yeteri kadar şişerek göz kırıcılığını değiştirememesi sonucunda oluşmaktadır. Bu durumda yakın gözlükleri kullanılmaktadır. Yakın gözlükleri kullanmak istemeyen kişilere, alternatif olarak tıpkı katarakt ameliyatında olduğu gibi premium mercekler yerleştirilebilmektedir. Özellikle yüksek hipermetropisi olan, orta yaş üstü olgularda premium lensler ile çok iyi sonuçlar alınmaktadır. Ancak yinede özellikle karanlıkta ışık yansımaları yapabilme gibi özellikleri nedeniyle bizim 40 yaş öncesi doğal merceklerimizin sahip olduğu özelliklerin yerine tam olarak geçmemektedir. Birgün doğal merceklerimiz gibi davranan odak noktasına göre kırıcılığını değişen gerçek akıllı merceklerde üretilecektir ancak o zamana kadar kaç ömürlük zaman geçeceği belli olmaz.

Lazer göz ameliyatı olmak için yaş sınırı var mı?

Lazer göz ameliyatı olmak için yaş sınırı var mı ? Miyop hastaları ameliyat olmak için görmenin azalmasının durmasını beklemeli mi?

Çözülmedi
İzleme 990

  • Lazer göz ameliyatı için yaş sınırı var ve genellikle 18 yaş üzeridir. 18 yaşını geçmiş ve göz numaraları ilerlemeyenler lazer tedavi araştırması için uygundur. Genellikle hirpermetrop, astigmatizma ve küçük dereceli miyoplarda göz numaraları 18 yaşından sonra ilerleme göstermezken, orta ve ileri dereceli miyoplarda 18 yaşından sonrada göz numaralarında ilerleme göstere bilir ve bu olgularda yaş sınırı biraz daha ileridir.

Lazer ameliyatına göz kuruluğu engel olur mu?

Göz kuruluğu olan bir miyop hastası Lazer göz ameliyattı ola bilir mi? Önceden tedaviye ihtiyaç var mı?

Çözülmedi
İzleme 912

  • Lazer ameliyatından önce göz kuruluğu tedavi edilmelidir. Göz kuruluğu şiddetine göre tedavi planı ve suresi değişmektedir. Tedavilere yapay gözyaşı damlaları, anti-enflamatuar damlalar ( zayıf steroid ve siklosporin ), omega 3 kapsül, Punktum plak aplikasyonu, otolog serum, göz kapağı hijyeni dahildir.

No touch laser nedir?

Göz çizdirmede kullanılan notouch lazer avantajları

Etiketler : notouch laser
Çözüldü
İzleme 1711

  • Halk arasında çöz çizdirme olarak bilinen lazerle göz numaralarını düzeltme ameliyatlarının ilk basamağını yüzey tedavileri oluşturdu. Yani ilk uygulama PRK olarak isimlendirilen yüzey tedavileri ile 1988 yılında başladı. Daha sonra farklı isimlerle yüzey tedavilerinde gelişme olsa da ortak teknik epitelin uzaklaştırılması ve lazer uygulamadır. Tüm işlemler kornea yüzeyinde yapılmaktadır. Burada amaç kornea yüzeyine saran zarın (epitelin) uzaklaştırılması ve daha sonra lazer ile kornea kırıcılığının değiştirilmesidir. LASEK, ASA, No Touch (Transepitelyal PRK), EBK ve EpiLASIK yüzey ablasyon teknikleridir ve hepsi PRK varyasyonlarıdır. PRK Photorephractive Keratectomy kelimesinin kısaltılmısıdır. No Touch laser bir ticari isimlendirme olup ve Transepitelyal PRK uygulamasıdır. Bu teknik ile epitel lazer kullanılarak yok edilmektedir. Tüm bu tekniklerde önce kornea yüzeyini saran epitel 8,5-9 mm alanda çıkarılır. Daha sonra ise Femto/LASİK’te olduğu gibi excimer lazer kullanılarak kornea yüzeyi yeniden şekillendirilir. İşlem sonunda kornea yüzeyine bandaj kontakt lens yerleştirilir. Kontakt lens epitelin oluştuğu 3-5.ci günlerde çıkartılır. Görme bu dönemden sonra hızlıca iyileşmeye başlar. Başlangıç konforu az ve iyileşme süreci daha uzun olsa da, No touch ve diğer PRK teknikleri çok başarılı sonuçlar vermektedir. Bu tedavi şekilleri Femto/LASİK için uygun görülmeyen bazı ince ve düzensiz kornealı gözlerde daha güvenilirdir.

REFRAKTİF CERRAHİ NEDİR?

REFRAKTİF CERRAHİ uzmanlığı ve cerrahisi ne yapar?

Çözüldü
İzleme 673

  • Refraksiyon gözün kırma kusurunu yani göz numaralarını ifade eder. Mesala miyopi, hipermetropi, astigmaztizma gibi. Refraktif göz cerrahisi gözlük veya lens ihtiyacını en aza indirmek veya yok etmek için gözün kırma kusurlarını (refraktif kusurlar) düzeltmeye yönelik yapılan göz cerrahisidir. En uygun yöntem kırılma kusuru ve derecesi, yaş, kornea kalınlığı ve şekli, gözün durumu gibi birçok faktöre göre değişir.

LASIK nedir?

LASIK ameliyatı hakkında bilgi almak istiyorum

Etiketler : lasik ameliyat
Çözülmedi
İzleme 615

  • Miyopi, Hipermetropi ve Astigmatizma’nın düzeltilmesinde dünyada yaygın kullanılan yöntem olan LASIK, Laser Assisted in-Situ Keratomileusis kelimelerinin baş harfleriyle elde edilmiş bir kısaltmadır. LASIK tekniğinde, gözün en ön saydam tabakası olan korneadan mikrokeratom adı verilen bir aletle veya femtosecond lazerle ince bir tabaka (flap) kaldırılmakta ve bu tabakanın altına göz kusurunu giderecek miktarda ve şekilde excimer lazer uygulanmaktadır.

İletişim

Web Sitesi : www.faikorucoglu.com

Telefon : (850) 711-1100

Kariyer

Kurucu ve CEO - www.expermio.com'da 2019-
Hastane Başhekimi - Birinci Göz Hastanesi 2012-
Kornea ve Refraktif Cerrahi Departman Direktörü - Kudret Göz Hastanesi 2010-2012
Göz - İstanbul Cerrahi Hastanesi 2007-2010

Eğitimlerim

CORNEA&REFRACTIVE SURGERY DEPARTMENT - HADASSAH UNIVERSITY HOSPITAL 2004-2007
GÖZ HASTALIKLARI ANABİLİM DALI - MARMARA ÜNİVERSTESİ 2000-2003
TIP FAKÜLTESİ - ERCİYES ÜNİVESTESİ 1993-2000

Uzman Hakkında

1993 yılında Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde başlamış ve 2000 yılında eğitimini tamamlamıştır. Aynı yıl Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde Göz Hastalıkları ihtisasına başlamıştır. Yan Dal Uzmanlığını (Fellowship) 2004-2007 yılları arasında Hadassah Üniversite Hastanesinde yapmıştır. 2010 yılında Oküler Yüzey ve Kornea Atlası kitabını yayınlamıştır. 2016 yılında Göz Hastalıkları Bilim Alanında Doçent unvan ve yetkisi verilmiştir. 2018 yılında editörlüğünü yaptığı Güncel ve Özet Oftalmoloji kitabını yayınlamıştır. 2019 yılında bilgi paylaşım sitesi Expermio 'yu kurmuştur. TCOD yönetim kurulunda ve TCOD genç oftalmologlar kurucu başkanlığında görev almıştır. TOD Oküler yüzey ve Kornea, Katarakt ve Refraktif Cerrahi aktif birimi üyesidir. Dr. Oruçoğlunun çalışmaları Kornea ve Refraktif Cerrahi (Lazer) alanında yoğunlaşmış olup, yurtiçi ve yurtdışında yayınlanmış birçok araştırması vardır.