Estetik Diş Hekimliği

Estetik Diş Hekimliği

Estetik diş hekimliğinde hedef, kişinin yüzüyle uyumlu, doğal görünümlü form ve zevkte yapay dişler yaratabilmektir.
Doğallıktan uzak, abartılı form ve renklerdeki yapay dişler, ilk bakışta amatör bir göz tarafından bile hemen fark edilir. Bu nedenle estetik diş hekimliğinde, titiz bir hazırlık ve planlama evresi gereklidir.
Klinik ve Radyolojik Muayene: Estetik çözümlere geçmeden önce ağız ve diş sağlığının değerlendirilmesi amacıyla genel bir ağız ve diş muayenesi yapılır. Hastanın tüm ağız röntgeni (Panoramik röntgen) alınarak nasıl bir yol izleneceğine karar verilir.
Model: Üst ve alt çeneden ölçüler alınarak dişlerin ve çevre dokuların modeli elde edilir. Ve modeller üzerinden değerlendirme yapılır. Yüz, gülüş, profil ve ağız içi fotoğrafları alınarak her açıdan görüntü elde edilir.

Gülüş Tasarımı (Smile design)

Gülüş tasarımı, hekimlik ve sanatın birlikte uygulanarak, size özel ideal gülüşünüzü yenilemektir. Sizin birtakım kişisel istekleriniz ile sağlık ve doğallığı da birleştirerek sağlıklı bir gülüşü planlamaktır. UNUTMAYALIM ki gülümseme herkesin kendine özgü karakterini belirtir ve bizler hep karşımızdakini gülümseyişiyle hatırlarız. Gülüş tasarımı sırasında;
Yüz hatlarınız, cinsiyetiniz, yaşınız, gülüş simetrisi, dişlerinizin sıralanışı ve renkleri, dudaklarınız ve dişetleriniz dikkate alınmalıdır.

Hamilelikte meydana gelen dişeti problemleri nasıl önlenir?

Bilindiği gibi etkili ve yeterli plak kontrolü tüm bireyler için büyük önem taşımaktadır. Ancak hamilelikte bu konuda çok daha dikkatli olunmalı ve ağız hijyeni işlemine ve maksimum plak kontrolüne özen gösterilmelidir. Doğru, etkili ve yeterli diş fırçalamanın yanı sıra diş ipi ve ara yüz fırçası kullanılarak sadece görülen yüzeylerin değil ara yüzlerde biriken plağın da uzaklaştırılması gerekmektedir. Ayrıca hamilelik öncesinde periodontal değerlendirme yapılmalı ve dişeti hastalığı mevcut ise kesinlikle tedavi edilmelidir.

Gingivektomi (Dişeti Seviyelerinin Düzenlenmesi)

Güldüğümüzde diş boylarının kısa olması nedeniyle diş etlerinin aşırı göründüğü veya dişetlerinin asimetrik olduğu durumlara sıkça rastlarız. Bu gibi durumlarda dişeti hastalıkları uzmanımızın yapacağı basit bir müdahale ile diş boyları uzatılabilir veya dişeti simetrik hale getirilebilir. Dişeti armonisi sağlandıktan sonra gerek duyulduğu hallerde protez uzmanlarının yapacağı müdahalelerle dişlerde çeşitli estetik düzenlemelere gidilebilir.

Bleaching (Diş Beyazlatma)

Çeşitli nedenlerle renk değiştirmiş dişleri beyazlatmak veya kişiye özel diş rengini birkaç ton açmak için kullanılan, yetkili diş hekimliği organizasyonlarınca güvenilirliği kabul edilmiş bir oksijenasyon yöntemidir. Poliklinikte ve evde yapılabilen diş beyazlatma işlemi ile dişlerin rengi açılarak tatmin edici bir beyazlama ve gülüş elde edilir.
Bleaching (diş beyazlatma) işlemi zor ve zahmetli midir?
Hayır! Ağız sağlığı teknolojisindeki ilerlemeler sayesinde dişleriniz çok kısa bir sürede, güvenli ve etkin olarak beyazlatılabilmektedir.
Güvenli midir?
Evet! Yapılan araştırmalara göre, dişlerin beyazlatılması Diş Hekiminizin gözetimi altında yapılırsa son derece etkin ve güvenlidir. Dişler ve dişetleri hiçbir şekilde zarar görmez.
Dişler beyazladıktan sonra eski haline döner mi?
Dişler her zaman için eskisinden daha beyaz olacaktır. Ancak, hastaların alışkanlık ve ağız bakımına bağlı olarak hem de yaş ilerlemesine bağlı olarak pekiştirme seanslarına ihtiyaç olabilir.

Porselen Laminate Kaplamalar

Özellikle ön dişlerde ugulanan bu restorasyonlar dişlerin sadece ön bölgesine 0.5 mm’lik bir aşındırma yapılarak hazırlanmaları sebebiyle doğal dişi en çok koruyan restorasyon tipidir. Laminate porselenler çok ince seramik yaprakçıklardır.
Laminate tedavisine hangi durumlarda başvurulur?
Renklenmelerde; bleaching (diş beyazlatma) gibi metotlarla sonuç alınmayan ileri derecedeki tetrasiklin, flor gibi renklenmelerde, kalıtsal yapı ve renk bozukluklarında, ayrık dişleri bitiştirmede ,kırık veya aşınmış dişlerin restorasyonunda, hafif çapraşık ve eğri dişlerin düzeltilmesinde.

Laminate uygulaması ne kadar sürede yapılmaktadır?

Bireylerde diş ve dişeti hastalığı varsa öncelikle bu durumların tedavisi yapılır. Herhangi bir şikayeti olmayan veya şikayetleri tedavi edilmiş bireylerde dişler hazırlandıktan sonra ölçüleri alınır ve 2. seansa laminate porselenler dişlere yapıştırılarak tedavi bitirilmektedir.
Laminate uygulamasının ömrü ne kadardır?
Ağız bakımına dikkat eden, sert cisimleri ön dişlerinden koruyan ve 6 aylık Diş Hekimi kontrollerini düzenli uygulayan bireylerde laminateler çok uzun yıllar sorunsuz kalabilmektedir.
Laminate uygulaması ağrılı bir işlem midir?
Dişlerin hazırlanması lokal anestezi yardımıyla yapıldığı için herhangi bir ağrı duyulması söz konusu değildir.

Zirkonyum Porselen Kaplamalar

Daha önce tıbbın diğer alanlarında başarıyla kullanılan zirkonyumun, diş hekimliğinde porselen altyapısı olan metalin yerine kullanılması ile yeni bir devir açılmış oldu. Çünkü bu yeni zirkonyum alt yapılı porselen kaplamalar dişeti problemi, alerji, koku yapmamasının yanında, ışık geçirme özelliği ile doğal dişlere en yakın estetik ve fonksiyonu yakalamamızı sağlamaktadır.
Zirkonyum porselen diş tedavisi ağrılı bir tedavi midir?
Dişler lokal anestesi yardımıyla hazırlandığı için herhangi bir ağrı duyulması söz konusu değildir. Porselenler takılana kadar da hastalara dişlerin hazırlandığı aynı gün geçici dişleri takıldığı için bireyler ağrı duymadan günlük konuşma ve yemek yeme işlemlerini rahatlıkla yapabilmektedir.
Zirkonyum porselen dişlerin ömrü ne kadardır?
İyi planlanmış ve ağız hazırlığı yapılmış, ağız bakımına dikkat eden ve 6 aylık Diş Hekimi kontrollerini aksatmayan bireylere uygulanan zirkonyum porselen kaplama ve köprü dişler çok uzun seneler sorun çıkarmadan kullanılabilmektedir.

İzleme 149
Etiketler : diş estetik estetik diş

Gönderiye yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir! Giriş Yap