ODTÜ MEZUNLARI DERNEĞİ KOLEKTİF YÖNETİM VE KOLEKTİF ÇALIŞMA MODELİ

ODTÜ Mezunları Dernekleri Kolektif Destek Oluşumları ve Kolektif Çalışma Modeli

Kolektif Yönetim ve Kolektif Destek Grupları

 Burada bahsi geçen çalışma grupları daha önce var olan gruplardan seçilmiş olsa da, yine derneğin amaç ve ilkeleri doğrultusunda üyelerin ortak fikir ve istemleri doğrultusunda kendi çalışma gruplarını oluşturabilecekleri ortam ve çalışma alanını dernek desteklemek ve ortak kolektif dayanışma bilincini üyeleri ile yaşatma mücadelesinin içinde olmalıdır. Oluşacak yeni çalışma grupları için, dernek bünyesinde uzmanlar tarafından yönetilen, ve üyeye mentörlük hizmeti sunan   ‘’ Kuluçka Destek Birimi ‘’ ön projesini, bütçe ve program taslağı ile birlikte  ‘’ Lokomatif Birimi ‘’ ne sunar.

Lokomotif Birimi derneğin çalışma grupları için bir operasyon yönetim birimi olup, gruplar arası koordinasyon, bütçe denetim, etkinlik planlama, tanıtım, duyurum ve organizasyondan sorumludur.

Halihazırda ki dernek bünyesindeki kolektif destek oluşumları ;

Burs ve Yardımlar, Basın Yayın, Etkinlik, Sosyal Medya, İletişim, İşletme, Örgütlenme Komiteleri ;

Üye İlişkileri, Enerji, Dış İlişkiler, Eymir ve ODTÜ Doğasını Koruma, Güncel Tartışmalar,68’liler, Savunma Sanayii Komisyonları ;

Briç, Edebiyat, Gösteri Sanatları, Gezi, Sinema, Koleksiyon, Felsefe Kulübü ;

Maraton, Sosyal Araştırmalar, Ankara Gönüllü Takımı Çalışma Grupları

Bunların dışında öneri bazında kurulabilecek ‘ Kolektif Destek’ oluşumları ;

Hocam Köy Vişnelik Platformu, Vişnelik Ekolojik Tarım, Topraktan Filiz e, Organik Beslenme, Fitoterapi ve Sağlıklı Yaşam, Ekolojik Köy ve Yaşam, Takas Pazarı,Baraka Yeme İçme Mekanları

Vişnelik Kitap Kurdu, Kermes, Türk Müziği Korosu, Mezunlar Senfonisi, Fotoğrafçılık, Bilişimde ODTÜ’lüler, Yaratıcı Yazarlık, Seramik Atölyesi, Yetenek Atölyeleri, Yemek Kursları, Sergi Küratör Çalışmaları, Şarap, Bira Yapım Atölyesi vb.

Metu Networking, ODTÜ İş Geliştirme Platformu, Konsey İş Merkezi (KİM), İnsan Kaynağı Eşleştirme, Öğrenci Mentörlüğü, Kampüs’den Vişneliğe, Mezun-Öğrenci Kariyer Fuarı, Ortak Çalışma  Kültürü, Metu Talks (ODTÜ Sohbetleri) Konferans vb.s

Buradaki tüm çalışma oluşumları belli bir disiplin ve üye gönüllü takımı ve mentörlüğü ile hayata geçecek, sabahtan akşama yaşayan , mezunu öğrencisi ve ODTÜ dostları ile dernek kavramına can verecek alt yapıyı oluşturacaktır. Sanatsal, sosyal ve kültürel etkinliklere ev sahipliği verecek dernek işletmesi, restoran işletmeciliğinden farklı olarak her yaş aralığındaki üyesini çatısı altında aynı amaçlarla toplayan bir sosyal merkez haline dönüşecektir.

Kolektif ÇalışmaAlt Grupları, İşletme Modeli Ana Başlıklar,  Çatı Atölyeleri, Ortak Çalışma Alanları  ;

Dernek kuruluş amaçlarını gerçekleştirmek üzere,  üyelerin her türlü sosyal, kültürel, sportif, mesleki ve bilimsel yaşantılarına katkı koyacak alt yapı ve nitelikli mezun birikimine sahiptir.

Gönüllü Mezun İnsiyatifleri ve Öğrenci İnsiyatifleri ile dernek ana çatısı altında kurulacak çok çeşitli  ‘’Çatı Atölye’’ ler kurulabilir.

Bu atölyeler, derneğin atıl duran kapalı ve açık alanlarında faaliyet gösterirler.Her Atölye kendi bütçesi ve yönetiminden sorumludur. Atölye’ler derneğin yaşam kaynağı, üyenin birbirleri ile kurabileceği en önemli küçük çatılardır.

Drama Kurs Atölyesi, Gitar Kurs Atölyesi, Resim Atölyesi, Bilişim Atölyesi, Kişisel Gelişim Atölyesi, Takı Atölyesi, Yaratıcı Yazarlık Atölyesi, Fotoğrafçılık Atölyesi, Şarap Atölyesi, Fitoterapi Atölyesi, Mutfak Atölyesi, Kozmetik Atölyesi, İletişim Atölyesi, Kariyer Atölyesi, İş Dünyası İletişim Atölyesi, Ortak Çalışma Alanları Atölyesi, Sanal Ofis Atölyesi, Gezi Atölyesi vb. düşünceler geliştirilebilir.

Bunun dışında seminer, sergi, fuar, panel gibi etkinlikler için alan kiralamaları etkin bir biçimde yapılabilir.

Halihazırda çalışan ve etkin olan kulüpler bir amaç etrafında daha etkin ve kurumsal yönetilebilir.

Daha dinamik hale gelmiş sosyal ve kültürel çalışma atölyeleri ile dernek üye, üye dernek bağlılığı ve ortak amaçları yerine getirme mutluluğu yakalanır.

Kolektif Yönetim biçimi, gönüllü ve konusunda yetkin üyelerinin mentörlüğü  ile

 ‘’Çatı Atölye’’ leri bir iş modeline evirebilir.

İzleme 939

Gönderiye yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir! Giriş Yap