Startup yapay zekayı kullanarak ölüleri diriltmek istiyor

Ebedi hayat" insanoğluna doğuştan gelen bir ilgi alanıdır ve bir kez arayış dinlerle sınırlıysa, bugün bile bilim bunun üzerinde çalışıyordur. Bu normalde insan ömrünün uzadığı anlamına gelirse, California'daki bir girişim , ölüleri diriltmeye ve onları sonsuza kadar hayatta tutmaya söz veriyor, yapay zekayı ve nanoteknolojileri kullanıyor.

Humai'nin fikri bir bilim kurgu filminden gelmiş gibi görünüyor, ancak kurucusu Josh Bocanegra, teknolojinin bugün bir şey olduğu halde hazır olduğu doğru olduğunda on yıl içinde gerçekleşebileceğini garanti ediyor. Yapay zeka ve nanoteknoloji, konuşma tarzları, davranış kalıpları, süreçler ve bir kişinin vücudunun her detayda nasıl çalıştığı hakkındaki bilgileri depolamak için kullanılır. Veriler, ölen kişinin gerçek beyni tarafından yönlendirilen yapay bir vücuda entegre edilmiş sensör teknolojilerinde kodlanabilir. Beyin çok yaşlandığında, bu nanoteknoloji klonlama kullanılarak geri yüklenir. Teknik olarak, bu şekilde bir insan sonsuza dek yaşayabilir. Teknoloji hazır olana kadar Humai müşterilerin beynini donduracak,

 

Ancak, tüm uzmanlar bu fikre ikna olmuş değil , aslında hiçbir eleştiri eksikliği yok. Pek çok biyolog, her durumda insan hayatının her zaman bir "son teslim tarihine" sahip olacağına ve uzatılabileceğine ancak süresiz olabileceğine işaret eder. Diğerleri, daha felsefi olarak, eğer fikir işe yaradıysa, bireyin hayata dönüp dönmeyeceğini merak ediyor. Yine de diğerleri teknolojinin mevcut olmaktan çok uzak olduğuna işaret ediyor: “ Beyni bir makineye nasıl bağlayacaklar? “Uzmana Michael Maven sordu,” USB üzerinden bağlayabileceğiniz gibi değil. 'Nanoteknoloji' bir cevap değil, bir slogan. Canlı dokudan yapılmış bir organdan okunaklı düşünceler ve fikirler ortaya çıkarabilen teknoloji çok uzak bir şey ”.

 

İzleme 475
  • Bilim-kurgu filimleri önceden 50 yıl sonrası için planlanan teknolojileri gösterip halkın tepkisini ölçer denirdi. Şimdilerde teknoloji o kadar hızlı ilerlerken bu süre 5 yıla hatta belki daha aza inmiş gibi görünüyor. Son zamanlarda bilincin ve hafızanın bilgisayara ya da işlemcilere aktarılması fikri oldukça sık işlenir olmuştu. Böyle bir adımın gelmesi kaçınılmazdı. Merakla bekliyorum neler olacak.

Gönderiye yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir! Giriş Yap